Matematik

Hjælp til nul reglen

30. september 2015 af emilieøstergård (Slettet) - Niveau: C-niveau

har brug for hjælp til at løse denne ligning ved hjælp af nul reglen

(x-3/4)(x-5)=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2015 af Stats

Hvis du ganger med nul så bliver resultatet nul... Dette anvender du i udtrykket:

(x - 3/4)·(x - 5) = 0

Du kan derfor se, at enten så skal (x - 5) være lig med 0 eller så skal (x - 3/4) være lig med 0. Du skal derfor finde disse x værdier. :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2015 af 123434 (Slettet)

(x-3/4)(x-5)=0

x-3/4=0 V x-5=0

x-3/4+3/4=0+3/4 V x-5+5=0+5

x=3/4 v x=5


Skriv et svar til: Hjælp til nul reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.