Matematik

Opløsning af tæller og nævner i faktorer

03. oktober 2015 af hxhxhxhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med denne ligning:


                                        
                             4 x2  - 9    
                      z = --------------          
                          4 x2  - 12 x + 9

Hvor der udelukkende står: opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøken.

Facitlisten giver svaret z=2x+3 over 2x-3

Jeg får det til z=-3 over 3-12x

                                   


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. oktober 2015 af Stats

(2x + 3)(2x - 3)
----------------------
      (2x - 3)2 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

z=\frac{(2x^2)-3^{2}}{4x-12x+9}

z=\frac{(2x+3)(2x-3)}{4x-12x+9}

z=\frac{(2x+3)(2x-3)}{-8x+9}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Hov! Glem ovenstående


Skriv et svar til: Opløsning af tæller og nævner i faktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.