Matematik

Opstilling af ligninger ud fra matematiske gåder

05. oktober 2015 af Cecilieermitnavn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej vi er to piger, som har brug for hjælp til opstilling af ligninger ud fra nogle matemtiske gåder. Vi kan ikke se hvordan man skal sætte dem op, håber der er nogen som kan hjælpe. 

Opgave 1

Prisen for en appelsin er det dobbelte af prisen for et æble. Per køber 7æbler og 5 appelsiner for  i alt 38,25 kr. Hvad koster et æble?

Opgave 2

Simon og Anders har tilsammen 400 kr. Først giver Simon  [\frac{1}{3}]  af sine penge til Anders. Så giver Anders 100 kr. til Simon. Herefter har de lige mange penge. Hvilket beløb havde de hver især i begyndelsen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. oktober 2015 af mathon

Opgave 1  
                          appelsin     æble
    stk-pris              2x             x

køb:
                7\cdot x+5\cdot (2x)=38{,}25


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2015 af mathon

Opgave 2 
                               Simon       Anders
   strart                      3x            400-3x
   efter 1. udv            2x            400-2x                                    udv betyder udveksling.
   efter 2. udv         2x+100  =   300-2x


Skriv et svar til: Opstilling af ligninger ud fra matematiske gåder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.