Matematik

Hjælp! Lineære funktioner..

05. oktober 2015 af Maya12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det gennemsnitlige antal passagerer pr. døgn i bybusserne i en bestemt kommune var 10.500 i 1990, og det er i perioden 1990-2010 vokset med 90 pr. °ar.
a) Det gennemsnitlige antal passagerer pr. døgn i bybusserne i en bestemt kommune betegnes B. Bestem sammenhængen mellem B og tiden x, hvor x er antal °ar efter 1990.
- Hvad menes der med 'bestem sammenhængen?'
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Du skal opstille en model for sammenhængen 

Lineær funktion→antallet af passagerer stiger med et absolut tal, ingen procenter involveret

y=ax+b

b er begyndelsesværdien. Der var 10.500 passagerer i begyndelsesåret 1990. b=10.500

a er hældningskoefficienten, dvs. stigningen. Antallet vokser med 90 passagerer om året. a=90

y=90x+10.500

x=antal år efter 1990

y=antal passagerer


Svar #2
05. oktober 2015 af Maya12 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Selv tak


Skriv et svar til: Hjælp! Lineære funktioner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.