Matematik

hjælp til ligning med potens!!!!

07. oktober 2015 af MieSør (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet til opgaven lyder: Undersøg om 2 er løsningen til ligningen

x^3 - 5x^2 + 3x + 6 = 0

Jeg har virkelig siddet længe med denne opgave og ville høre om der er nogen som kan give mig en forklaring på hvordan jeg gør, gerne med udregninger også.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2015 af andersenxD (Slettet)

Sæt 2 ind på x's plads, og se hvorvidt der står det samme på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
07. oktober 2015 af MieSør (Slettet)

Men jeg skal først løse ligningen, og det er der jeg har problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2015 af mathon

heltallige løsninger skal søges 
\{\pm 1,\pm2,\pm3,\pm6\}

2 er rod
hvoraf
                  x^3-5x^2+3x+6=\\(x-2)(x^2-3x+3)=(x-2)\left ( x-\frac{3-\sqrt{21}}{2} \right )\left ( x-\frac{3+\sqrt{21}}{2} \right )=0


Svar #4
07. oktober 2015 af MieSør (Slettet)

Mange tak for svaret nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: hjælp til ligning med potens!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.