Matematik

Differentiering

11. oktober 2015 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=1/2\cdot \sqrt{x}-x^7

Hvis jeg har en funktion der ser således ud, hvordan differentierer jeg den så? Skal ½ blive stående eller skal man bruge en af reglerne til at differentiere denne? Jeg har styr på at x^7 = 7x^6, men hvad gør man lige med den første del? Jeg vil sætte stor pris på noget hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2015 af mathon

         f{\, }'(x)=\frac{1}{2}\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}-7x^6\; \; \; \; \; x>0

\left ( k\cdot f(x) \right ){}'=k\cdot f{\, }'(x)


Svar #2
14. oktober 2015 af forever21 (Slettet)

Når jeg så har

(d)/(dz)(2z^2+5)

er resultatet så bare det der står i parentesen hvis den skal differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2015 af mathon

       \frac{\mathrm{d}(2z^2+5) }{\mathrm{d} z}=2\cdot 2\cdot z^{2-1}+0=4z


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.