Matematik

Reducere brøk

14. oktober 2015 af forever21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gør man når man skal forkorte en brøk med en diskriminant på 0 og dermed kun en x-værdi?

Jeg har eksemplet: 

(x^2-6x+9)/(5x-15)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2015 af mathon

d = 0 betyder dobbeltrod i x2 - 6x +9 = 0
hvorfor
              x=\frac{-(-6)\pm 0}{2}=3
så x2 - 6x +9 kan faktoriseres (x-3)^2

                 \frac{(x-3)^2}{5x-15}\; \; \; \; x\neq3

                 \frac{(x-3)\cdot(x-3) }{5\cdot (x-3)}


Svar #2
14. oktober 2015 af forever21 (Slettet)

Jamen så skal jeg da bare lære at tro på mig selv, for det var noget i den retning jeg havde tænkt på. Tusind tak igen mathon! :-)


Skriv et svar til: Reducere brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.