Matematik

Linjens ligning

14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme linjens ligning ud fra en forskrift og stigningstal?? Jeg ved hvordan det skal gøres hvis jeg får et punkt son linjen skære,  men hvordan gøres det med kun oplyst af forskrift og stigningstal? :p 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2015 af mathon

Hvis du har linjens forskrift, har du også linjens ligning.

                   f(x)=y=ax+b


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2015 af mathon

Hvis du har linjens hældningskoefficient a, og et punkt på linjen P(x_o;y_o)
gælder:
                   y-y_o=a(x-x_o)      ( punkt-hældningsformlen )
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Liniens ligning er da bare et andet navne for forskriften


Svar #4
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

NÅR!!!! nej! jeg mener; ligningen for den tangent til grafen for funktione f med forskrift. 

- Der står også at den har et stigningstal på 1 :p - sorry, min fejl


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. oktober 2015 af mathon

…uden forskriften for f(x) eller oplysning om tangentens røringspunkt kan du ikke hjælpes!

     tangentligning:
                                 y-f(x_o)=x-x_o        da a=1.


Svar #6
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

forskriften = f(x) = 2x+ 5x + 8

:) ^den er oplyst samt stigningstal på 1


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. oktober 2015 af mathon

                  f(x)=2x^2+5x+8 

                  f{\, }'(x)=4x+5

                  f{\, }'(x_o)=4\cdot x_o+5=1
hvoraf
                  x_o=-1     f(x_o)=2\cdot (-1)^2+5(-1)+8=5

Opstil nu selv tangentligningen.
 

            


Svar #8
14. oktober 2015 af pvmnr (Slettet)

tangentligning: y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

= 5+1*x-1

= 6x-1 

???


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. oktober 2015 af mathon

     tangentligning:
                                 y-f(x_o)=x-x_o        da a=1.

                                 y-f(-1)=x-(-1)

                                 y-5=x+1

                                 y=x+6


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.