Matematik

ligninger

15. oktober 2015 af josephinesky (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har prøvet at løse denne ligning, men kan ikke finde ud af den. Så håber, at I kan hjælpe.

x - 1  =  x - 2
x + 3     x + 1

Jeg ved, at man skal løse ligningen ved at gange overkors:
(x - 1)(x + 1) = (x + 3) (x - 2)

Det ville hjælpe hvis I gad forklare det trin for trin, hvordan I gør. 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2015 af mathon

                      \frac{x-1}{x+3}=\frac{x-2}{x+1}\; \; \; \; \; x\notin\{-3,-1\}

                      (x-1)(x+1)=(x+3)(x-2)

                      x^2-1=x^2-2x+3x-6

                      x^2-1=x^2+x-6

                      -1=x-6


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.