Fysik

spolens effektforbrug, strømmens wattkomposant samt wattløse komposant.

16. oktober 2015 af nissemandenerher - Niveau: Universitet/Videregående

Fik hjælp tidligere på dagen så håber der er lidt hjælp at finde igen. :-)

Nogen der mestrer lidt ellære?

En spole med induktans L = 50 mH gennemløbes af en vekselstrøm på I=9,0 A, f=50 Hz.
Faseforskydningsvinklen er 40°.
Bestem
A: spolens effektforbrug

B: strømmens wattkomposant

C: strømmens wattløse komposant

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Hint: Faseforskydningen er 40º, dvs. at cos φ = 0,76604 og sin φ = 0,64279.

Brug ohms lov, blot med komplekse værdier.

ZL = ( x*cos φ + jx*sin φ ).

Grunden til at man anvender komplekse beregninger er den simple, at det virker:  Hav tillid, det er ikke blot hokus-pokus. Det er nærmest bibelsk: Frygt ikke.


Skriv et svar til: spolens effektforbrug, strømmens wattkomposant samt wattløse komposant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.