Matematik

Løsning for differentialligning

16. oktober 2015 af tiiik (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Har fået oplyst diff. ligningen: M*(dv/dt)=M*g-k*v hvor M, k, g er konstanter 

Er der nogen som ved hvordan opgaven skal løses? Kunne godt bruge en smuuule hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan bruge 'separation af de variable'.

M * dv/dt = M*g - k*v  <=>

dv/dt = g - k/M * v  <=>

1 / (g - k/M * v) dv = dt  <=>

∫ 1 / (g - k/M * v) dt = ∫ dt + c

osv.


Skriv et svar til: Løsning for differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.