Matematik

Brøker/ terning

19. oktober 2015 af Moneselove (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej jeg har virkelig brug for hjælp!!

jeg har 2 opg som jeg skal lave og har brug for hjælp til.

spørgsmålet: Angiv sandsynligheden for men en terning at slå. 

1. 6'er__   2. mere end 2__   3. et primtal__   et kvadrattal__  

                    OPG 2

spørgsmål: omskriv til  brøk.

8% =


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Du har en terning. En terning har 6 sider, du kan derfor slå enten 1, 2, 3, 4, 5 eller 6 øjne. Der er altså 6 udfald i alt

Sandsynligheden for én 6'er med én terning

Én succes ud af 6 udfald

1/6

Sandsynligheden for at slå mere end 2 med én terning

Så skal du enten slå 3,4,5 eller 6

4 muligheder for succes ud af 6 udfald

4/6=2/3

Sandsynligheden for at slå et primtal med én terning

et primtal er et positivt tal, der kun kan deles med sig selv og tallet 1.  Tallet 1 regnes ikke for at være et primtal

2, 3 og 5 er primtal

3 muligheder ud af 6 udfald

3/6=1/2

Sandsynlighed for at slå et kvadrattal med en terning

Et kvadrattal er et tal, man kan tage kvadratroden af. 1 og 4

2 muligheder ud af 6 udfald

2/6=1/3

Omskriv 8% til brøk

8%=8/100=2/25


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af PeterValberg

1) Der er seks mulige udfald, når man kaster en terning:    Ω = {1,2,3,4,5,6}
    en sekser er ét af de mulige udfald, hvilket giver en sandsynlighed på?

    P(6 ) = (antal gunstige udfald)/(antal mulige udfald) = 1/6   :-)

2) hvilke udfald er gunstige, når det er mere end to, der ønskes bestemt?

3) Hvor mange af udfaldene er et primtal?

4) Hvor mange er et kvadrattal (4 er fx, idet 22 = 4)

OPG 2

procent betyder "per hundrede" så 8% svarer til 8/100 (hvilket kan forkortes med 4 i tæller og nævner)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af PeterValberg

#1 I betingelserne står der (mht besvarelse af et indlæg):

Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Brøker/ terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.