Matematik

Ligning hvordan 2x-2=5x+8

19. oktober 2015 af anjamaria123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan ville I løse følg. ligning?:

2(x-1) = 5x + 8

Jeg får den til -4 = x, men også til at x bliver kommatal 3,333... Hvordan ved jeg, hvilket svar er rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2015 af PeterValberg

Så har du regnet forkert :-)

2(x - 1) = 5x + 8
2x - 2 = 5x + 8
2x - 5x = 8 + 2
-3x = 10
x = - 10/3   (altså:  -3,3333.....)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

2(x-1) = 5x + 8       gang ind i parentesen

træk 2x fra på begge sider

træk 8 fra på begge sider

del med tallet foran x på begge sider


Svar #3
19. oktober 2015 af anjamaria123 (Slettet)

Nårh, hvordan er man 100 procent sikker på, hvad svaret bliver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2015 af PeterValberg

#3 Man "gør prøve", - altså indsætter den formodede værdi for x i den oprindelige ligning 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
19. oktober 2015 af anjamaria123 (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Man gør prøve ved at indsætte den værdi man har fået x til i begge sider

X=-31/3

højre side

2(x-1) = 5x + 8

2(-3 1/3-1)=              udregner inde i parentesen

2* (-41/3)=               ganger ud

-82/3

venstre side

5*(-31/3)+8=

-155/3 +8=

-162/3+8 =-82/3

Da der er samme resultat ved udregning på de to siden af = stemmer prøven og resultater x=-31/3


Svar #7
19. oktober 2015 af anjamaria123 (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: Ligning hvordan 2x-2=5x+8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.