Matematik

Hvorfor bliver det minus?

19. oktober 2015 af BlaisePascal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har svært ved at gennemskue simpel algebra i visse tilfælde. En forklaring på hvorfor følgende giver minus, ville være meget behjælpeligt.
11*t+3=0

t=-3/11
En anden hovedpine er følgende:
3x-2y-13=0
½x-13/2=y
Hvorfor bliver 3x til ½x?

Hvis der mangler informationer, så skriv endelig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2015 af Heptan

Det burde blive til 3/2 x


Svar #2
19. oktober 2015 af BlaisePascal (Slettet)

Ja, har også konkluderet det er en reduceringsfejl i min facitliste. 
Det sidste spørgsmål er stadig stående. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2015 af Heptan

11\cdot t+3=0 \\ \\ \Leftrightarrow 11\cdot t=-3 \\ \\ \Leftrightarrow t=-\frac{3}{11}

Det kommer altså af, at man trækker 3 fra på begge sider.


Svar #4
19. oktober 2015 af BlaisePascal (Slettet)

Ahh selvfølgelig :)
Tusinde tak for din tid!


Skriv et svar til: Hvorfor bliver det minus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.