Matematik

En ligning med to ubekendte.

20. oktober 2015 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Studieportalen! Jeg har har følgende ligningssystem jeg skal løse:

3x2+3y2-6x = 0

6xy - 6y = 0

Jeg har ved brug af min lommeregner regnet mig frem til, at den sidste giver x = 1 og y = 0, men jeg kan ikke se hvordan den har gjort det. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvem, det er vidst ikke helt rigtigt det svar der, men hvis du nu starter med at isolere y eller x i ligning 2 f.eks. og sætter den ind i ligning 1, så kan du jo løse den :)


Svar #2
20. oktober 2015 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Mange tak - det giver også bedre mening. Glemte det andet ligningssystem.

Får nu følgende resultater

x= 0 og y = 0

x = 1 og y = -1

x=1 og y =1

x = 2 og y = 0

Jeg skal nu afgøre om der er tale om minumum, maksimum eller saddelpunkt


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

6xy-6=0

Benytter 0-reglen

6y(x-1)=0

6y=0 V (x-1)=0

6y/6=0/6 V x-1+1=0+1

y=0 V x=1


Skriv et svar til: En ligning med to ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.