Matematik

funktion

21. oktober 2015 af ctoft6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x2 - x + c, c er konstant

bestem tallet c, så funktionsgraf går igennem punktet p(3,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Indsæt p's koordinater i ligningen og isoler c.


Svar #2
21. oktober 2015 af ctoft6 (Slettet)

vil du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Indsæt (x,y) =(3,4) i y=x2-x+c og løs den fremkomne ligning


Svar #4
21. oktober 2015 af ctoft6 (Slettet)

så det bliver

4 = 32 - 3 + c 

=   c = -2

f(x) = x2 - x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.