Fysik

Termisk fysik - opvarme vand med damp - hjælp !

24. oktober 2015 af stefannm (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen, håber der er en der kan hjælpe mig med denne opgave:

det forudsættes at blandingen sker varmeisoleret  samt bruges den specifikke varmekapacitet for ferskvand (4.18)

En beholder med 1296kg vand med temperaturen 29,466grader celsius, opvarmes til 32grader ved at lede damp ved 100grader til blandingen.

Beregn massen af damp, der skal ledes til blandingen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2015 af peter lind

Tilført energi til vand  Q = mvand*cvand*ΔT hvor T ertemperaturstigningen af vandet

Afgivet energi fra damp  Q = mdamp(L+cvand*ΔT) hvor L er vands specifikke fordampningsvarme og ΔT er temperaturfaldet af dampen


Svar #2
24. oktober 2015 af stefannm (Slettet)

Q = mvand*cvand*ΔT

Q=1296*4,18*(32-29,466) = 13727.12 J

Q = mdamp(L+cvand*ΔT)  <=>  mdamp = Q / (L+cvand*ΔT)

mdamp = 13727.12 / (2260+4,18*(32-100) = 6,94 kg

kan du se fejlen? For jeg har nemlig et facit der skal være 5,40 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af peter lind

Du har en regnefejl i den sidste linje


Svar #4
24. oktober 2015 af stefannm (Slettet)

kan du sige hvor den er ? 

kan overhovedet ikke se hvor den skulle være ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2015 af peter lind

du har simpelthen slået forkert op på din lommeregner


Skriv et svar til: Termisk fysik - opvarme vand med damp - hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.