Matematik

Hjælp til reduktions opgave

25. oktober 2015 af MariaCatalano (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen der kan forklare hvordan man skal løse følgende opgave:

Reducér følgende udtryk: a^2+b^2-a(a+b)

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

     a^2+b^2-a(a+b)

     (a+b)^2-2ab-a(a+b)

     (a+b)(a+b-a)-2ab

     (a+b)b-2ab

     b(a+b-2a)

     b(b-a)=b^2-ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af janusvm (Slettet)

Hvis du ganger parantesen ud vil a^2-leddet forsvinde

\begin{aligned} a^2 + b^2 - a(a + b) &= a^2 + b^2 - a^2 - ab \\ &= b^2 - ab \end{aligned}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2015 af mathon

eller
    a^2+b^2-a(a+b)

    a^2+b^2-a^2-ab

    a^2+b^2-a^2-ab

    b^2-ab


Svar #4
25. oktober 2015 af MariaCatalano (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Hjælp til reduktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.