Fysik

Udregning af hastighed efter distance og acceleration.

25. oktober 2015 af bertel98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder som følgende:

"En motorcykel starter fra hvile med en konstant acceleration på 4.0 m/s^2.

Hvor stor er motorcyklens hastighed efter 20 m?"

Nogen ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

Benyt
                   2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                   2\cdot a\cdot \Delta s=v^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

To muligheder:

Bestem den tid, det tager at køre de 20 m og regn så hastigheden ud: s = ½at2 og v = at.

Ud fra de to ligninger ovenfor kan man komme frem til ½v2 = as.


Skriv et svar til: Udregning af hastighed efter distance og acceleration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.