Matematik

Bestem ligningen for den tangent, som går gennem punktet (2,f(2)).

25. oktober 2015 af Densejerej (Slettet) - Niveau: B-niveau

F(x)= x^3 -2x -4
F ' (x)=  3x^2 -2
Er der nogen, som kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

brug
               f(x)=x^3-2x-4

               f{\, }'(x)=3x^2-2

Du kender vel punkt-hældningsformlen for en ret linje, som en tangent jo er:
               y-y_o=a(x-x_o)

               y-f(x_o)=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

               y-f(2)=f{\, }'(2)(x-2)


Svar #2
25. oktober 2015 af Densejerej (Slettet)

nej jeg forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2015 af mathon

så benyt
                    y=f{\, }'(2)\cdot x+b   gennem (2,f(2))


Svar #4
25. oktober 2015 af Densejerej (Slettet)

Jeg forstår ikke lige hvad du mener, men vil du vise mig frem til facitet, så jeg kan få en forståelse til en anden gang


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2015 af mathon

I begge tilfælde skal du bruge
værdierne:
                      f(2)  og  f{\, }'(2).


Svar #6
25. oktober 2015 af Densejerej (Slettet)

jeg forstår det simpelthen ikke, men det ligemeget


Skriv et svar til: Bestem ligningen for den tangent, som går gennem punktet (2,f(2)).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.