Matematik

Grundmængde og en ekstra opgave!

25. oktober 2015 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

kan nogle af jer forklare mig, hvordan man ville finde grundmængden for denne ligning eks.

8 (3x+5)=14

og en opgave som ikke er helt forståelig, men hvor man skal opstille det som en ligning:

De to drenge, Harry og Jim, spillede marmorkugler. I spillet galdt det om at vinde kugler fra hinanden. Da de startede spillet, havde de lige mange kugler. I første runde vandt Harry 20 kugler, men tabte  2 3 af sin beholdning i anden runde. Herved havde Jim fire gange så mange kugler som Harry.  Hvor mange kugler havde hver af drengene, da de startede spillet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af StoreNord

Hvis det første, du skriver er en ligning, der skal tolkes som:      8*(3x+5) = 14

skal du vel bare løse den.

Hvis du mener:          f(x)=\frac{8}{3x+5}=14         kan der være tale om en grundmængde eller definitionsmængde fo f(x). Definitionsmængden er de reelle tal, bortset fra det tal, som gør nævneren lig med 0, altså          \frac{-5}{3}


Skriv et svar til: Grundmængde og en ekstra opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.