Fysik

Forbruget på en ELmotor

27. oktober 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal ved hjælp af mærkepladerne på en motor og en pumpe, finde ud af hvad det koster at holde motoren kørende i en time. Hvad skal jeg bruge for at finde ud af dette? Der er så mange P'er, men hvilken en af dem skal jeg bruge?

Allerede beregnet:

Pumpens akseleffekt (P2) = 1,26 kW

Pumpens elektrisk optagne effekt (P1) = 1,54 kW

Pumpens hydrauliske effekt (P3) = 626 W

Motorens virkningsgrad (nm) = 0,82

Motorens optagne effekt (P1) = 1819,9 W


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2015 af mathon

Du skal bruge pumpens elektrisk optagende effekt:

      


Svar #2
27. oktober 2015 af Redub (Slettet)

Så 1,54 kW * 24 timer * 1,5 kr kW/h = 55,44 kr

Så det vil koste 55,44 kr at holde motoren kørende i 1 døgn? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Det er noget rod:  Du har P1 = 1,54kW og P1 = 1,82kW.

Prøv at vedhæfte opgaven.


Svar #4
27. oktober 2015 af Redub (Slettet)

Det er fordi den ene er P1pumpe og den anden er P1motor.

Men det er vel P1motor jeg skal bruge?

√3*Un*I*cosφ   ->  √3*380*3,5*0,79 =1819,9 W


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#4:  Det kan være.  Jeg ved det ikke, for jeg har ikke set opgaven med dennes forudsætninger og mærkeskilte.

Du skriver:  Pumpens elektrisk optagne effekt (P1) = 1,54 kW,

men hvis du separerer enheden i en motor og en pumpe, optager pumpen da ikke elektrisk effekt, men akseleffekt. Det er ikke for at være krakilsk, men jeg forstår ikke hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

#4

Hvordan skal vi kunne vide noget om det, når vi ikke kender opgaven? Det virker meget mærkeligt med to forskellige værdier for P1. Kan vi ikke få lov at se opgaven?


Skriv et svar til: Forbruget på en ELmotor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.