Matematik

vektor

28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber nogen kan hjælpe.

Opgaven:

Bestem en parameterfremstilling for den rette linje, der går gennem punkterne (-2,3) og (5,8)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af mathon

      A(-2,3)       B(5,8)
Parameterfremstilling

            \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{AB}\; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

            \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 7\\5 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2015 af Stats

\binom{x}{y}=\binom{a_1}{a_2}+t\cdot \binom{r_1}{r_2}

Hvor a1, aer et punkt og r1, rer din retningsvektor.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af StoreNord


Svar #4
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvad mener du med OA 


Svar #5
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvordan finder man nu retningsvektoren ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2015 af Stats

OA er en stedvektor som går fra origo til punktet A.

\vec{r}=\binom{b_1-a_1}{b_2-a_2}=\binom{r_1}{r_2}

Følg #1..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2015 af mathon

#4
        O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #8
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

hvordan finder man så t når man har \binom{x}{y}=\binom{-2}{3}+t*\binom{7}{5}?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2015 af mathon

t er parameteren.


Svar #10
28. oktober 2015 af Duvedhv19 (Slettet)

ja undskyld det glemte jeg lige.

mange tak for hjælpen alle sammen.

:-)


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.