Matematik

Figuren viser et lodret snit gennem et læskur.

29. oktober 2015 af skolehjælp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren viser et lodret snit gennem et læskur. Linjestykket AE er vandret og har længden 250 cm . Linjestykket AB er lodret og har længden 200 cm. Linje- stykket BC er 200 cm, og linjestykket CD er 80 cm. Punktet D ligger lodret over punktet E, og afstanden mellem E og D er 220 cm.

a) Beregn afstanden mellem B og D. 
b) Beregn ∠ABD.
c) Beregn afstanden fra C til den vandrette linje gennem A og E. 

Jeg har allerede regnet a og b, men kan simpelthen ikke finde ud af opgave c.
a) længden mellem BD er 251

b) vinklen ABD er 94,6 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

Var det en idé at medsende figuren?


Svar #2
29. oktober 2015 af skolehjælp1 (Slettet)

Ja selvfølgelig, glemte jeg :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2015 af mathon

Aflevering_3x_6_2007-8-3_MED_pdf__side_2_af_4_.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2015 af mathon

c)       
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2015 af mathon

          \left | BD \right |=10\sqrt{629}    som du skal regne videre med.

c)
         Beregn først vinkel CBD.

         Afstanden fra C til den vandrette linje gennem A og E

                      200\cdot \sin(4{,}57^{\circ}+\angle CBD)+200


Skriv et svar til: Figuren viser et lodret snit gennem et læskur.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.