Matematik

Funktioner

29. oktober 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har 2 funktioner:

f(x) = 3x+2 og g(x) = -2x+5

a) Jeg skal beregne tallene f(g(2)) og g(f(-3))

b) Tegn grafen for funktionen F givet ved F(x) = f(g(x)).

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

       (f{\circ}g)(x)=f(g(x))=3\cdot (-2x+5)+2=-6x+15+2=-6x+17


Svar #2
29. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Super tak :)

Hvordan regner jeg tallene f(g(2)) og g(f(-3))?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2015 af mathon

        f(g(2))=f(-2\cdot 2+5)=f(1)=3\cdot 1+2=3+2=5


Svar #4
29. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Hvad med g?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2015 af mathon

Nu prøver du selv.


Svar #6
29. oktober 2015 af VI1000 (Slettet)

Super, Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.