Matematik

Bestem f'(x) og g'(x)

01. november 2015 af robinheiberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

der er givet funktionerne f (x) = x3+ 4x    og      g(x) = ex

Jeg skal med den viden bestemme f'(x) og g'(x)

jeg har indtil videre udregnet

f'(x) = 3 • x3-1 + 4/x

ud fra den kendte differentition af udvalgte funktioner,

men jeg har ingen ide, om det er helt hen i vejret, det jeg har lavet?

Er der mon nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af peter lind

(4x)' = 4


Svar #2
01. november 2015 af robinheiberg (Slettet)

Hej Peter, tak for svar,

men det forstår jeg ikke helt hvad er ?

Betyder det at regnestykket skal se således ud: f'(x) = 3 • x3-1 + 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af SådanDa

Ja, nemlig, i en sum differentierer du hvert led for sig, derudover ved du jo godt at 3-1=2, så du kan skrive

f'(x)=3·x2+4 :)


Svar #4
01. november 2015 af robinheiberg (Slettet)

Ok, super! Tak!


Men hvordan finder jeg g'(x) når funktionen g(x) = ex er givet? For umiddelbart ville jeg sige at

g'(x) = eud fra den kendte differentition af udvalgte funktioner

men det virker jo lidt hul i hovedet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2015 af SådanDa

Funktionen ex er meget speciel på det område da den netop differentierer til sig selv. Så du har helt ret, g'(x)=ex :)


Svar #6
01. november 2015 af robinheiberg (Slettet)

jamen fantastisk, tada!! tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem f'(x) og g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.