Matematik

Given konstant

01. november 2015 af ninjakiks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad betyder en given konstant? Betyder det bestemt?

I sammenhængen: løsningen til differential ligningen: f'(x)=k*f(x) , hvor k er en given konstant, er givet ved: f(x)=c*ekx . Her er c en vilkårlig konstant


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af StoreNord

Hvis du har en transistor (ikke en radio, men een med tre ben), er f(x)= c*ekx dèt der kommer ud af output'et, når du putter c volt på input'et.  k er fast (givet) indeni transistoren.

c kan du variere for at ændre outputtet, eller simpelthen tænde og slukke.

k er given, og kan kun ændres ved at bruge en anden transister.


Skriv et svar til: Given konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.