Fysik

Varmtråde i en bils bagrude, effekt

03. november 2015 af elvishannui (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Opgaven:

Varmetrådene i en bils bagrude er koblet parallelt til bilens 12 V akkumulator. Vi regner i denne opgave med, at akkumulatorens indre resistans er 0. Der er i alt 6 varmetråde, og hver varmetråd har en resistans på  R = 6,0 Ω

1.Beregn effekten afsat i en varmetråd.
2.Beregn den samlede effekt afsat i bagrudens varmetråde.
3.Der skal tilføres 334 kJ for at smelte 1 kg is ved 0 °C. Beregn den energimængde, der skal til for at smelte 0,25 kg is ved  0 °C.
4.Hvor lang tid skal der være tændt for varmetrådene for at smelte 0,25 kgis ved 0°C ?

Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal løse nogle af opgaverne. Håber nogen kan hjælpe!

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af mathon

  1.
          P_{enkelt}=\frac{U^2}{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af mathon

  2.
          P_{samlet} =6\cdot P_{enkelt}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af mathon

  3.
         E=\frac{1}{4}\cdot (334\; kJ)=83{,}5\; kJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2015 af mathon

  4.
       t=\frac{83500\; J}{P_{samlet}}


Svar #5
03. november 2015 af elvishannui (Slettet)

Tusind tak for svar! Nu giver det mening

I nummer 4, bliver enheden da sekunder? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2015 af mathon

4.
       Enhederne er jo
                                     \frac{J}{W}=\frac{J}{\frac{J}{s}}=s


Svar #7
03. november 2015 af elvishannui (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: Varmtråde i en bils bagrude, effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.