Matematik

Beregn f(20) og f'(20)

03. november 2015 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med 2 små opgaver til imorgen og jeg har prøvet at løse dem de giver bare ikke rigtig mening for mig er der nogen kloge hoveder der kunne hjælpe mig? 

1. Find ved brug af differentialregning, monotoniforholdne og ekstrema for funktionen g(x)=2x^4+8x^3-16x^2 

2. Beregn f(20) og f'(x) og foklar hvad disse tal betyder for virksomheden? 

f(x)=0,06x^3-3x^2+54x+300, 0<x<40 hvor f(x) er de samlede omkostninger i kroner og x er afsætningen målt i kg.

På forhånden tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af peter lind

1. Find g'(x) og løs ligningen g'(x) = 0. Find dernæst for hvilken værdier g'(x) er positive henholdsvis negative. Hvis f(x) er voksende er g'(x) positiv. Hvis g'(x) er negativ er er g(x) aftagende 


Skriv et svar til: Beregn f(20) og f'(20)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.