Matematik

afledte funktion af

03. november 2015 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

y=ln(x^2)+x

y=ln(x^2-1)

a) 2*ln(x)+x

b) 2+ln(-1)

er det rigitg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2015 af mathon

        \ln(x^2)+x=2\ln(x)+x

        \left (2\ln(x) +x \right ){}'=\frac{2}{x}+1\; \; \; \; x>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2015 af SådanDa

Nej, husk at (ln(x))'=1/x. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2015 af mathon

     f(x)=\ln(x^2+1)

     f{\, }'(x)=\frac{1}{x^2+1}\cdot (x^2+1){}'=\frac{2x}{x^2+1}


Skriv et svar til: afledte funktion af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.