Matematik

eksponentiel ligning - hvad harjeg gjort forkert?

04. november 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, Jeg håber I kan forklare mig, hvori fejlen er opstået i løsningen af denne eksponentielle ligning (den er vedhæftet i dokumentet). Jeg kan ikke selv knække, hvad jeg har gjort forkert, men det giver i hvert ikke 1 når jeg tjekker efter.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af SuneChr

Man har
log (5x) = log 10   ⇔   5x = 10    ⇔   x = .....


Svar #2
04. november 2015 af 321bj (Slettet)

#1

hvordan kommer man frem til log(5x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

   \log(x)+\log(5)=\log(x\cdot 5)=\log(5x)


Svar #4
04. november 2015 af 321bj (Slettet)

okay tusind tak for hjælp. jeg havde ikke lige tænkt på regneregel selvfølgelig kan bruges begge veje


Skriv et svar til: eksponentiel ligning - hvad harjeg gjort forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.