Matematik

Matematik - bestem k

05. november 2015 af 123456qwe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, som jeg har lidt svært ved.

Bestem tallet k således at linjen med ligningen 2x-3y=k sammen med koordinatakserne danner en trekant med areal 30.

Først og fremmest har jeg isoleret y i ligningen:

2x-3y=k

2x-k=3y

y=2/3x-k/3

Så indsætter jeg 0 på y´s plads således, at jeg kan isolere x:

x=k/2
Dernæst kan jeg anvende arealformlen for en trekant, og derved isolere k:

1/2*h*g

1/2*(-k/3)*k/2=30

-k^2/12=30

-k^2 =3 12*30

Også er jeg ellers gået i stå, da der stå -k^2? 
Håber i kan hjælpe mig med at beregne k


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2015 af fosfor (Slettet)

Hvorfor ganger du med (-k/3)? Afstanden fra y=0 til y = -k/3 er (k/3)


Svar #2
05. november 2015 af 123456qwe (Slettet)

Nåe! Så er det selvfølgelig der, at det går galt! Tak


Svar #3
05. november 2015 af 123456qwe (Slettet)

Kan det så passe, at k = 6 kvadratrod 10?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2015 af fosfor (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Matematik - bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.