Matematik

En funktion er givet ved f(x)=1/2x^2

06. november 2015 af Dittelina - Niveau: B-niveau

Hej alle! Jeg har fået denne opgave, som jeg skal have løst. Problemet er bare, at jeg synes det hele ser uoverskueligt ud, og kan ikke forstå hvad jeg skal gøre. Er der ikke en der kan forklare mig hvordan man løser opgaverne? Behøves ikke at være alle, bare dem i kan hjælpe med bedst. Mange tak på forhånd!

En funktion er givet ved f(x)=1/2x^2

a. Tegn grafen på mm-papir, og markér punktet ned x-værdien 2.

b. Tegn den sekant gennem punktet, der svarer til x-tilvæksten 1.

c. Bestem sekantens hældning.

d. Bestem sekantens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2015 af mathon

a.
              grafen er parablen
                                               y=\frac{1}{2}x^2     med toppunkt T(0,0) og opadvendte grene.
              punktmarkering:
                                               (2,f(2)=(2,2)

                      


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af mathon

b.

        f(2+1)=\frac{1}{2}\cdot 3^2=\frac{9}{2}

Sekanten går gennem    (2,2)  og  \left ( 3,\frac{9}{2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2015 af mathon

c)
         Tilbage er at bestemme sekantligningen for den rette linje gennem (2,2)  og  \left ( 3,\tfrac{9}{2} \right ).


Skriv et svar til: En funktion er givet ved f(x)=1/2x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.