Matematik

Tillæg fradrag af moms

08. november 2015 af ThomasLarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Når man lægger mons til et beløb ganger man med 1,25 og når man skal trække moms ud af et tal ganger man med 0,8.... Spørgsmålet er hvordan kommer man fra % tillæget til % fradraget ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af SådanDa

Kald:

A=pris excl moms

B=pris incl moms

Så gælder:

A*1,25=B

=> A=B/1,25

=> A=B/(5/4)

=> A=B*4/5

=> A=B*0,8

Hvis det altså er det du spørger om, jeg er ikke helt sikker på at jeg forstår dig rigtigt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2015 af mathon

               pris exclusive moms          moms          pris inclusive moms

                           1,00                        0,25                      1,25
                           0,80                        0,20                      1,00

da
                  \frac{1{,}00}{1{,}25}=\frac{8}{10}=0{,}80


Skriv et svar til: Tillæg fradrag af moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.