Matematik

opgaver uden hjælpemidler

08. november 2015 af hund10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan griber jeg de opgave typer an som jeg har vedhæftet? :)

Vedhæftet fil: Mat uhj.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

Spørg lidt mere specifikt...


Svar #2
08. november 2015 af hund10 (Slettet)

i opgave 1 er jeg i tvivl om hvordan man aflæser eksponenten ved godt at når den er negativ må grafen være aftagende, men er den stejle graf så 0,5(B) og den mindre stejle 0,4(C)?

opgave 2: hvordan skal jeg gøre rede for det? tænker lidt noget med f'(x)

opgave 3: kan måske udnytte at jeg kan se at der er 2 minimum/maksimum på grafen og derfor finde f'(x)=0

opgave 4: løse D=b^2-4*ac også isolere c?

opgave 5: ingen ide, vi har næsten ikke haft om differentialligninger.

opgave 6: ved ikke.

opgave 7: vil udnytte at jeg kender et punkt men har stadig 2 ubekendte a og b så ved ikke hvordan jeg kommer videre

opgave 8: har udtrykt y via x i den ene og sat det udtryk ind på y's plads meeen hvordan kommer jeg videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

(1) Kig på første faktor. Når x = 0 har du e0=1, så f(x) = B fordi den skærer højere oppe på y-aksen.

(2) f'(x) = ex+7 er positiv for alle x i R

(3) Korrekt.

(4) Hvornår har en andengradsligning netop én løsning? Hint: Diskriminanten!

(6) Hvad er kendetegnende for de to lokale ekstrema for f  ? Der er f'(x) = 0. Hvilken graf er i 0 i samme punkt?

(7) 2 = a23+b22    og    (f')   2 = 3a2+ 2*2b

(8) Gør som du har gjort, fjern den ene variabel og solve for den anden. Sæt den derefter ind i en valgfri af de oprindelige udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2015 af Lubas (Slettet)

(5) Differentier f (produktregel) og se om f' mon ikke er lig y + y/(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2015 af Lubas (Slettet)

Der skulle naturligvis stå (7) 2 = a23+b22    og    (f')   0 = 3a22 + 2*2b

To ligninger med to ubekendte.


Svar #6
09. november 2015 af hund10 (Slettet)

er stadig i tvivl om 6 og 7 har fået styr på de andre :D tak for hjælpen


Skriv et svar til: opgaver uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.