Matematik

Lige eller ulige funktion

09. november 2015 af alfred14 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

f(x)=1 +\frac{1}{2}sinx+\sum_{n=1}^{\infty }\frac{1}{2^{n}}cosnx

Er denne funktion ulige, lige eller ingen af delene. Da cosnx indgår vil jeg sige at den er lige. De to første led er de så a0 og a1 ?

Og hvad er så de komplekse koefficienter ?


Svar #1
09. november 2015 af alfred14 (Slettet)

Den er ingen af delene. 1 ændres ikke. sin er en ulige funktion og cos er en lige funktion.

Men jeg kan ikke omsætte den til komplekse koefficienter ?

Hvad hedder de to første led ? Hvad er an og hvad er bn i det her ???


Svar #2
09. november 2015 af alfred14 (Slettet)

Kan det være korrekt at sin(x)=\frac{e^{ix}-e^{-ix}}{2i} = \frac{1}{2}\frac{e^{ix}-e^{-ix}}{2i}=\frac{e^{ix}-e^{-ix}}{4i}

og at for cos inde i f at cos(nx) = \frac{e^{inx}+e^{-inx}}{2}=\frac{1}{2^{n}}*\frac{e^{inx}+e^{-inx}}{2}

Vil det besvare spørgsmål omkring hvad de komplekse koefficienter er ?


Skriv et svar til: Lige eller ulige funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.