Matematik

vektorer/ rette linjer /parameterfremstilling

10. november 2015 af 00Julie00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj, jeg har svært ved de første 2 opgaver hvis jeg kan få hjæp til dem tror jeg måske godt jeg kan klare resten selv. er der en der kan hjælpe. =)  figur er i filen 

Bestem en parameterfremstilling for linjen l.

 Bestem en ligning for hver af linjerne m og n  

Bestem den spidse vinkel mellem m og n  

Bestem arealet af trekanten der ligger mellem de tre linjer. 

Vedhæftet fil: studie hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af peter lind

Det er altså noget du skulle have lært for længe siden og det står også i din formelsamling

I alle tilfælde aflæs to punkter på linjen. Jeg kalder dem P og Q

parameterfremstilling Find vektor PQ. Et punkt X på linjen kan så bestemmes  so OX = OP + t*PQ

Ligning. Find hældningen a af linjen a = Δy/Δx   hvor Δy er forskellen i P og Q' y koordinater og Δx er forskellen mellem P og Q's x koordinater Hvis (x0, y0) er et punkt på linjen har den så ligningen y = a(x-x0)+y0


Skriv et svar til: vektorer/ rette linjer /parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.