Matematik
Opgave Sandsynlighedsregning
Jeg har fået givet en opgave hvor opgaveteksten lyder:
Lad X og Y være uafhængige med uniform (-1,1) fordeling.
a) FInd P(X2+Y2)<= r2
b) Bestem fordelingsfunktionen for R2= X2+Y2
Jeg har en idé om at lave det grafisk, men vil høre om nogen kan komme med en god idé til at løse den
Svar #1
10. november 2015 af peter lind
kald U = X2 og V = Y2 med tæthedsfunktionerne p(U) og P(V)
Sandsynligheden for at finde U og V inden for et kvadrat bliver så p(U)*p(V)dUdV
Sandsynligheden for at U+V < r2 bliver så
∫0r^2p(U) ∫0r^2-Up(V)dVdU
Svar #2
11. november 2015 af BJensen1 (Slettet)
Er ikke helt sikker på jeg er med.
Skal jeg lade U = X2 og V=Y2 eller X2 og Y2 som du har skrevet. Hvor kommer de variable fra?
Svar #3
11. november 2015 af peter lind
Undskyld at jeg glemte at hæve to tallerne det skal være X2, Y2 og r2
U og V er nogle variable jeg indfører fordi det er praktisk
Skriv et svar til: Opgave Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
