Matematik

Hjælpp MAT

10. november 2015 af Nielsen203 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg er forvirret over.

4x(2-3x) 

f(x)= 4x = f´(x)= 4

(2-3x)3 

f(x)=3*(2-3x)2 -3 

f(x)=-9*(2-3x)2 

--------------------------- Ok her har jeg lavet men mangler 4 og  f(x)=-9*(2-3x)2  

men hvad skal jeg derefter??????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

Der skal en større efterforskning til at udredde, hvad opgaven handler om, og hvad du spørger om.


Svar #2
10. november 2015 af Nielsen203

Det er differientelregning


Svar #3
10. november 2015 af Nielsen203

Jeg skal differentiere denne sammensat funktion


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af mathon

differentialregning:

                Brug produktreglen hvor sidste funktion er sammensat.


Svar #5
10. november 2015 af Nielsen203

4x(2-3x)3  

f(x)= 4x = f´(x)= 4

(2-3x)3 

f(x)=3*(2-3x)2 -3 

f(x)=-9*(2-3x)2 

--------------------------- Ok her har jeg lavet men mangler 4 og  f(x)=-9*(2-3x)2  

men hvad skal jeg derefter??????????????????


Svar #6
10. november 2015 af Nielsen203

mere end det kan jeg ikke komme videre, jeg lærer ikke noget på denne måde hvis ikke jeg kender til tingene. Jeg har brug for støtte


Svar #7
10. november 2015 af Nielsen203

jeg startede 

4x(2-3x)3  

4 og  f(x)=-9*(2-3x)2  

har brugt kædereglen men herfra ved jeg ikke hvad jeg skal lave


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2015 af mathon

            \left (4x\cdot (2-3x)^3 \right ){}'=4\cdot (2-3x)^3+4x\cdot \left ( 3(2-3x)^2\cdot (-3) \right )=

                4(2-3x)^3-36x(2-3x)^2=4(2-3x)^2(2-3x-9x)=
                                                                               8(2-3x)^2(1-6x)

                                                                              

                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. november 2015 af fosfor (Slettet)

f(x) = 4x(2-3x)3 = g(x) • h(x)

hvor g(x) = 4x og h(x) = (2-3x)3

f'(x) = g(x) h'(x) + h(x) g'(x) = (4x) • (3 • (2-3x)2 • (-3)) + (2-3x)3 • (4)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2015 af mathon

hvor nogle foretrækker:
                                            -8(3x-2)^2(6x-1)


Skriv et svar til: Hjælpp MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.