Matematik

Bestem afstanden fra punkt P til linjen m.

12. november 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej smukke mennesker.

Jeg har fået en opgave og håbede på nogen kunne hjælpe mig med at løse den.

Spørgsmålet lyder;  Bestem afstanden fra punkt P til linjen m. (se vedhæftet fil)

Tak på forhånd <3

Vedhæftet fil: Matematikopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af mathon

                 m\! \! :\; \; 2x+6y-11=0

                 dist(m,P(2,2))=\frac{\left |2\cdot 2-6\cdot 2-11 \right |}{\sqrt{2^2+6^2}}


Svar #2
12. november 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet)

Kan du forklar hvad du gjorde til at komme til de tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af mathon

Afstanden fra punktet (x_o,y_o) til den rette linje  l\! \! :\; \; ax+by+c=0
er:
         dist(l,(x_o,y_o))=\frac{\left | a\cdot x_o+b\cdot y_o+c \right |}{\sqrt{a^2+b^2}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2015 af StoreNord

#3

Der blev spurgt om P's afstand til m


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2015 af mathon

#4

     #3 er det generelle udtryk for et punkts afstand til en linje. I #1's konkrete tilfælde er brugt betegnelsen m.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2015 af StoreNord

#5

I #1 bruger du:            m:    2x+6y-11=0

Vi mangler at få at vide om du har beregnet den på en eller anden snedig måde (som jeg har prøvet på) eller om du bare har vurderet m's akseskæringer.

Din m skærer godt nok x-aksen i (4,0), men den skærer ikke y-aksen  i (0,2) men i (0,11/6),

selv om det er svært at aflæse.

Men når skæringerne ikke er markeret som punkter, må man så bare skønne så godt man kan, når det ikke er specifikt tilladt i opgaven?


Skriv et svar til: Bestem afstanden fra punkt P til linjen m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.