Matematik

Hjælp til en opgave..

14. november 2015 af en29 - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet.. 

Jeg vil meget gerne have hjælp til b) og c)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af StoreNord

R(x)=69x*0,98x   er en sammensat funktion og R'(x) er:

"Den første differentieret af den anden gange den anden   plus den anden differentieret gange den første"


Svar #2
14. november 2015 af en29

Jeg er ikke helt med? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2015 af StoreNord

Nej, jeg er heller ikke med på, hvad du du baare siger at du ikke er med.    :)

Men altså: R skal differentieres.

R er en sammensat sat funktion.

Og sammensatte funktioner skal differentieres som jeg beskrev.

Først tager man den første del  -  69x  - og differentierer dèn samt ganger den med den sidste funktion.

Så tager man den anden funktion, differentierer dèn - og ganger den med den første funktion.

Så er R' summen af de to resultater.


Svar #4
15. november 2015 af en29

Jeg forstår ikke når du skriver funktion, hvilken funktion er det så du mener, det er vil kun R(x) jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2015 af StoreNord

R(x)=69x * 0.98x er en sammensat sat funktion.

Den første del    -  69x -   er den første funktion.

Den anden del   - 0.98x -  er den anden funktion.


Svar #6
15. november 2015 af en29

Hvordan skal jeg lige gange 69 med 0.98^x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2015 af StoreNord

69 med 0.98^x?                               69 * 0.98x             x er endnu ukendt


Svar #8
15. november 2015 af en29

Så hvad nu?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2015 af StoreNord

Så tager man den anden funktion, differentierer dèn - og ganger den med den første funktion.

Så er R' summen af de to resultater.


Svar #10
15. november 2015 af en29

hvordan skal jeg differentiere den anden ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2015 af StoreNord

Undskyld ventetiden, jeg har forlist min formelsamling.

f'(ax) =  ax *ln(a)


Svar #12
15. november 2015 af en29

0.98^x*ln(0.98)*69?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2015 af StoreNord

Ja.

Så er R' summen af de to resultater.


Svar #14
15. november 2015 af en29

Det skulle meget give 50, men det kan jeg ikke få det til at give?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2015 af StoreNord

Hvad får du da. Jeg fik det vist til ca 51


Svar #16
15. november 2015 af en29

Hvordan det? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. november 2015 af StoreNord

Undskyld, jeg troede jeg svarede på noget andet.

Jeg har fundet x=49.5. Hvad fik du?

Hvad har du fundet f'(x) til.


Svar #18
15. november 2015 af en29

Det hele giver ingen mening for mig.. Mine udregninger er helt forkerte!


Svar #19
15. november 2015 af en29

?? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. november 2015 af StoreNord

Se vedhægtede:Vigtigt.png

Timeout en times tid!

Vedhæftet fil:Vigtigt.png

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.