Matematik

Eksponentiel voksende funktion

15. november 2015 af kavazagi (Slettet) - Niveau: A-niveau

En eksponentiel voksende funktion f(x)=b*a^(x) oplyses, at fordoblingskonstanten er 5, og at f(3):=4.5

Jeg har fået denne opgave for, og jeg har simpelthen glemt alt om hvordan sådan en opgave skal løses. jeg ved T_halv=(log(0,5))/(log(a))

Nogen som kan hjælpe mig med at starte op? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. november 2015 af mathon

             f(x)=b\cdot 2^{\frac{x}{5}}

             a=2^{\frac{1}{5}}=1{,}1487

             b=\frac{f(x)}{2^{\frac{x}{5}}}=\frac{f(3)}{2^{\frac{3}{5}}}=\frac{4{,}5}{2^{\frac{3}{5}}}=2{,}96889

             f(x)=2{,}96889\cdot 1{,}1487^x

     
   

     


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2015 af 123434 (Slettet)

1#

Super metode, man skal jo egentlig slet ikke bruge formlen for fordoblingstid


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2015 af mathon

sammenhængen er:

                            X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}

                              \log(a)=\frac{\log(2)}{X_2}

                              a=\left (10^{\log(2)} \right )^{\frac{1}{X_2}}

                              a=2^{\frac{1}{X_2}}

                             


Svar #4
15. november 2015 af kavazagi (Slettet)

kan man plotte det ind på N-Spire?


Skriv et svar til: Eksponentiel voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.