Matematik

rektangel

15. november 2015 af hdtr4920 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg skal tegne et rektangel i målestokforhold 1:100.rektangel skal have et areal der i virkeligheden er 250 m"2


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2015 af StoreNord

L*B=250

Vælg selv en længde, og find bredden.

Brug derefter:     m aa lestoksforhold=\frac{model}{virkelighed}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2015 af mette48 (Slettet)

250 m2 = 250*10000cm2

målestoksforhold 1:100 betyder at arealet skal deles med 100 på begge ledder altså ialt 10000

tegningens areal skal være 250*10000/10000 cm2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af StoreNord

#2

Er det ikke lidt svært at tegne?      :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2015 af mette48 (Slettet)

#3

Ikke hvis du starter med at forkorte brøken, så kan du f.eks tegne rektanglet 10cmx25 cm


Skriv et svar til: rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.