Matematik

Ukendt led i en parabel

16. november 2015 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en større projektopgave, der omhandler en bro. 

Jeg har disse kendte variabler til broen, der desuden er udformet som en parabel:

254,44=ax^2+0+0

Er der en metode til, at finde hældningen a?

Tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

Du kommer med en ligning, hvor der indgår et enkelt tal og en ukendt parameter. Det kan jeg ikke bruge til noget. Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
16. november 2015 af RasmusEu (Slettet)

Selvfølgelig. Opgaven det drejer sig om er 2.2. Svaret på opgave 2.1 er lig = 254,44.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2015 af StoreNord

254,44=ax^2+0+0

0.00005x^2+0+254,44=0     Er en pæn hængebro.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2015 af peter lind

Du har f(0) = 9

f(-812) = f(812) = 254,44

Indsæt dette i den generelle formel for en parabel y = a*x2+b*x+c for at få 3 ligninger til bestemmelse af a, b og c


Svar #5
16. november 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak til jer begge.

Jeg kan forstå, at hvis man kender tre punkter på parablen (hvilket jeg gør), kan jeg finde dens ligning. 

B = (-812, -254,44)

O = (0, 0)

C = (812, 254,44)

Der er oplyst en formel for dette. Mit problem er, at de umiddelbart bruger 4 x'er: x, x1, x2 og x3.

https://www.regneregler.dk/parabel-tre-kendte-punkter


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2015 af peter lind

Du har da netop 3 punkter nemlig B, O og C. Koordinatrne til B er (-812, +254,44)


Svar #7
16. november 2015 af RasmusEu (Slettet)

Tak for rettelsen. (:


Skriv et svar til: Ukendt led i en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.