Matematik

Tegn funktionerne for f og g i samme koordinatsystem

16. november 2015 af Casperjensen30 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, jeg fuldstændig har glemt hvordan man laver.

Funktionerne f og g er givet ved forskrifterne:

f(x)=-1/3x+3 og g(x)= 1/2x-1/2

Funktonerne skal tegnes ind i et koordinatsystem.

Jeg har opgaven i papirsform. Af samme årsag skal det naturligvis tegnes ind i hånden.

Hvordan er det nu, man gør det? Er der er, der vil forklare det? Mener det er noget med at nævneren skal tegnes ind først.


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

Det betyder at du skal finde to punkter på hver af linjerne og så tegne en ret linje gennem disse punkter


Svar #2
16. november 2015 af Casperjensen30 (Slettet)

Ja, men hvordan skal jeg tegne de brøkere ind?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2015 af StoreNord

f(x)=\frac{-1}{3}x+3 \; og \; \; g(x)= \frac{1}{2}x-\frac{1}{2}

Tag et stykke kvadreret papir.

Tegn en lang vandret x-akse halvvejs nede.

Tegn en lang lodret  y-akse halvvejs inde.

De skærer hinanden i (0,0)

Inddel akserne; et tal i tre-tabellen for hver 15 mm

Lav en sildebenstabel med støttepunkter. Se dette link:

        https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/lineaer-funktion/sildeben

Indtegn støttepunkterne i koordinat-systemet, og tegn graferne.

Aflæs, hvor graferne skærer hinanden.


Skriv et svar til: Tegn funktionerne for f og g i samme koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.