Matematik

Cylinder med stempel

18. november 2015 af Shisuse (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en Cylinder med stempel findes en indespærret luftmasse. Trykket som funktion i volumenet kan beskrives vha. af funktionen:

P(V)=k/V

Ved en temperatur på 20C (293 K) giver et volumen i cylinderen på 10 cm^2 et tryk  på 1,2 bar. Når volumenet udvides til 15 cm^2 bliver trykket 0,8 bar.

Opksriv en funktionskrift for trykket, som funktion af volumenet.

Find trykket når volumenet er 6 cm^2

Konstanen k afhænger også af temperaturen T (i Kelvin), gaskonstanten R og stofmængden n på følgende måde:

k=n*R*T

Beregn hvilken volumen stemplet skal sættes til for at trykket bliver 1 bar når temperaturen er steget til 373 K.

Bestem P'(12) og beskriv betydningen af dette tal.

Jeg er virkelig dårlig til matematik, uanset hvad det handler om og vil blive rigtig glad for at forklaring på hvordan man regner det ud, osv.

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af mathon

Volumen måles i cm3 og ikke i cm2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2015 af mathon

Opskriv en funktionsforskrift for trykket,
som funktion af luftsøjlelængden L\! \! :
 

                           p(A)=\frac{k}{L\cdot A}

                           p(L)=\frac{k_1}{ L}\; \; \; \; \; k_1=\frac{k}{A}
                 


Svar #3
18. november 2015 af Shisuse (Slettet)

Jeg forstår det ikke.


Skriv et svar til: Cylinder med stempel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.