Matematik

Bestemme skæringspunkter med koordinatakser

18. november 2015 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Hej allesammen. Jeg sidder her og har nogle problemer med en opgave. Jeg håber at der en venlig sjæl derude der kan hjælpe mig med den :-) 

Opgaven lyder således: 

Linjen L går gennem punkterne: A (4,5) og B (-2,-4) 


1) Bestem linjens hældningskoefficient 

Denne opgave har jeg lavet: a = (y- y1) / (x2 - x1) = 3/2 


2) Bestem forskriften for linje L

Denne opgave har jeg også lavet og kom frem til at forskriften er: 
b = y­1­­ - (a*x1) = -1 

f(x)=3/2x - 1 

3) Bestem skæringspunkterne med koordinatakserne

- Her er jeg lost.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2015 af peter lind

sæt henholdsvis x og y til 0 og løs den derved fremkomne ligning


Svar #2
18. november 2015 af Lolerlife

Er det sådan ligningen skal fremkomme efter man har lavet x og y om til 0? 

f(0)=3/2*0 - 1

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2015 af StoreNord

Skæring med x-akse:         f(0)=3/2*0 - 1=-1

Skæring med y-akse:         f(x)=         3/2x-1=0        <=>       x=1*2/3=2/3


Svar #4
18. november 2015 af Lolerlife

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Bestemme skæringspunkter med koordinatakser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.