Matematik

Den Rette Linje

26. november 2015 af Mawias (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ret linje lt har ligningen:

lt:y= (2+t)x+3t

hvor t er et tal.
a) Angiv ligningen for l2
 

Er der nogle som kan forklare mig opgaven? Hvis jeg skulle være mere konkret, så ved jeg ikke hvad de mener med l2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af mathon

Ligningen for linjen er en funktion af t.

                 a- og b-værdien er jo afhængig af parameteren t.

                         l\! \! :\; \; y=ax+b

                         a=2+t

                         b=3t
hvilket markeres med et t-indeks:

                         l_\mathbf{\color{Red} t}\! \! :\; \; y=(2+t)x+3t

for t=2
har du
                         l_\mathbf{\color{Red} 2}\! \! :\; \; y=(2+2)x+3\cdot 2

                         l_\mathbf{\color{Red} 2}\! \! :\; \; y=4x+6


Svar #2
26. november 2015 af Mawias (Slettet)

Ah... Tak, nu forstår jeg det. =)


Skriv et svar til: Den Rette Linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.