Matematik

Find informationer om legeme

26. november 2015 af RallerenP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ved overhovedet ikke hvad jeg skal i denne opgave:

Givet er et legeme udgjort af regulære pentagoner:

https://gyazo.com/44bf199f1a825bd13f82e8e9353d9fdb

1. Find arealet af "haven" i midten (Det hvide område)

2. Fund grundarealet af legemet (Det lyseblå område)

3. Find Volumen af legemet


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2015 af SuneChr

# 0
ad 3      Betragt en trapez med de parallelle sider G < L og hvor de to øvrige sider hver danner en vinkel på 54º med L .


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2015 af SuneChr

# 2 fortsat
Som en ekstra service vil følgende have stor værdi for opgaven
\tan 54^{\circ}=\sqrt{\frac{5+2\sqrt{5}}{5}} 
Det er ikke noget krav at skulle benytte den eksakte værdi, men det vil gøre løsningen smukkere.


Skriv et svar til: Find informationer om legeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.