Fysik

Hvad sker der med et batteri nr man tilslutter det til et kredsløb

02. december 2015 af Olepetersen1122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder således:

forklar formlen U_pol=U_0-R_i*I), og forklare fysikken bag. Dvs.: Hvad sker der med et batteri nr man tilslutter det til et kredsløb.

håber nogle kan hjælpe, da jeg simpelthen ikke selv kan finde et sar 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2015 af mathon

U_{o}  er hvilespændingen som er spændingen når batteriet ikke er tilsluttet et kredsløb.

Når batteriet er tilsluttet et kredsløb med modstanden R_y er den samlede serieforbundne modstand
(R_i+R_y)
hvoraf Ohms lov:
                                  U_o=(R_i+R_y)\cdot I

                                  U_o=R_i\cdot I+R_y\cdot I

                                  U_o=R_i\cdot I+U_{y}

                                  U_{y}=U_{pol}=U_o-R_i\cdot I

                                 


Svar #2
05. december 2015 af Olepetersen1122 (Slettet)

tusind tak Mathon, men kan du måske forklare hvad der sker med et batteri når det tilsluttes til et kredsløb. Altså en teori bag :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2015 af mathon

Batteriet kortsluttes gennem det ydre kredsløb, hvorved en elektronvandring - overlejrende den termiske begægelse - fra katoden gennem kredsen mod anoden påbegyndes identisk med en teoretisk strøm I i den modsatte retning. Dette pågår indtil batteriets elektroder har opnået kemisk ens overfladebelægninger på grund af elektrolysen og dermed opnået en ladningsudligning.


Skriv et svar til: Hvad sker der med et batteri nr man tilslutter det til et kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.